LEHTIJUTTU BERNER CHEMICALSISTA

 

Iiris muutti työn perässä Kokemäelle – ”Rekrytointia ei paljon näppärämmäksi voi tehdä”

Kaupunki tarjosi kiinnostavia porkkanoita paikkakunnalle muuttaville osaajille. Iiris Puhakka on nyt arkikokemäkeläinen, jolla on innostava työ uusia harrastuksia ja tuttavia tarjoavassa kaupungissa.

Milla Majander

28.1. 9:53

Iiris Puhakka näki somessa kiinnostavan työpaikkailmoituksen. Kokemäelle haettiin korkeakoulutettuja töihin. Iiris tunnisti itsensä.

”Klikkasin auki, täytin kiinnostuksen kohteeni ja liitin mukaan ansioluetteloni. Pian olin työhaastattelussa ja sain paikan.”

Tamperelaisperheessä alkoi mietintä. Miten arki järjestetään, kun äiti sai töitä Satakunnasta?

”Ihan ensimmäiseksi selvitin, että missäs se Kokemäki onkaan. Koskaan en ollut täällä käynyt. Suunnan tiesin”, Iiris muistelee hymyillen.

Kokemäen kaupunki helpotti arjen järjestelyä, sillä valituille luvattiin hankkia paikkakunnalta asunto ja auttaa vuokrassa 300 eurolla kuussa kolmen kuukauden ajan.

”Nyt olen arkikokemäkeläinen ja kemikaaliteollisuuden projektityöntekijä ”, sanoo Iiris tyytyväisenä Berner Chemicalsin työtakki päällään.

Kaupunki auttoi kotoutumisessa

Iiris ei tuntenut Kokemäkeä, eikä ketään kokemäkeläistä.

”Aika pian laitoin kaupungin puskaradio-ryhmään Facebookissa kyselyä, saisiko uusi paikkakuntalainen seuraa arki-iltoihin vaikka kävelylenkeille. Yksi vastanneista oli Regina, jonka kanssa kaupungin katuja on lenkeillä tallattu.”

Kotoutumisessa auttoi myös kaupungin järjestämä vapaa-ajanohjelma.

”Kävimme toisen täältä töitä saaneen, Mitjan, kanssa laavuretkellä Pitkäjärvellä.”

”Eihän se täysin poissuljettukaan ajatus ole”, Iiris sanoo koko perheen siirtymisestä Kokemäelle.

Toukokuussa keskustakaksioon asettuneen Iiriksen perhekin on käynyt tutustumassa äidin arkimaisemiin. 7-vuotiaan Amalia-tyttären suosikiksi nousi kesäaikana tietysti kaupungin uimarannat.

”Kaikki kesäkahvilatkin tuli taatusti koluttua.”

Pienen kaupungin edut ilahduttavat.

”Kaikki palvelut ovat lähellä, niin kauppa kuin kirjastokin. Uimahallikin löytyy. Säpilän riippusilta on hieno, se jäi ensivisiitillä hyvin mieleen.”

Helppoakin helpompi rekry

Iiriksen bongaama työpaikkailmoitus liittyi Ura Kokemäki -kampanjaan. Kaupunki halusi houkutella korkeakoulutettuja osaajia paikkakunnalle auttamalla paikallisia yrityksiä rekrytoinnissa. Se tepsi.

”Rekrytointi on yritykselle aikamoinen prosessi. Näin se kävi helposti ja työpaikkailmoituksen näki laaja joukko. Yrityskin sai näkyvyyttä”, kehuu Berner Chemicalsin toimitusjohtaja Antti Rinta-Harri kampanjaa.

Satakunnassa on Berner Chemicalsin kaltaisia yrityksiä, joissa tarvitaan erikoisosaamista. Helppoon rekrytointilomakkeeseen ohjaava somekampanja kohdennettiin korkeakoulutusta tarjoaviin isompiin kaupunkeihin.

”Asiantuntijat kävivät sitten läpi, ketkä voisivat soveltua yrityksiin työntekijöiksi ja auttoivat näin yrityksiä rekrytointivaiheessa”, kuvailee Essi Vanha-Viitakoski, miten Prizztechin elinkeinopalveluissa autettiin Kokemäen kaupunkia.

Kävellen töihin ja muita pikkukaupungin etuja

Iiris on itse etsinyt ja löytänyt arki-iltoihin tekemistä.

”Olen opiskellut kieliä, kuten saksaa ja espanjaa ja etsinkin pian tänne tultuani kaupungin kielikurssitarjontaa. Englannin keskustelukurssin löysin. Ja kuorolaulun.”

Tytärtä ja puolisoa on tietysti ikävä päivittäin.

”Joka päivä otetaan videopuhelu.”

Juuri nyt hyvä työpaikka ja kiinnostava työ omalla alalla pitävät Iiriksen arjen Satakunnassa.

”Regina on sanonut, ettet varmana muuta pois, sitten hänellä ei enää ole lenkkikaveria”, Iiris nauraa.

Fakta

Uusia osaajia kaupunkiin

  • Ura Kokemäki -kampanja rekrytoi korkeakoulutettuja osaajia kaupunkiin
  • Tavoitteena oli auttaa yrityksiä rekrytoinnissa ja lisätä kaupungin elinvoimaa

 

Berner Chemicals Oy

Puhdistamontie 9
FI-32800 KOKEMÄKI
Finland

information@bernerchemicals.fi